Якщо правильно доглядати за зрізаною квіткою, то вона радуватиме тебе довгий час: тиждень, два, а то й місяць.
Для правильного зберігання потрібно спочатку підготувати букет, перед зануренням у воду потрібно: обірвати листя та шипи розташовані на рівні води (це дозволить уникнути процесу гниття); кожну стеблинку надрізати навскіс під проточною водою, щоб на зріз не потрапило повітря, так само потрібно зробити хрестоподібний розріз стебла вглиб (в жодному разі не ставте у вазу не підрізані квіти, адже стебла їх встромляться в дно посудини і не зможуть поглинати воду).
І так ми підготували наш букет, в ніякому разі не ставте троянди під проточну воду, так як в ній розчинено багато кисню. Флористи рекомендують поставити квіти в прокип'ячену воду, що має (+12-15) градусів. Це сама відповідна температура для букета. Так само потрібно не забувати, що в літню спеку вода може бути прохолодною, а взимку ставити квіти в теплу воду (+23-25) градусів . Вода у вазі повинна закривати 2/3 довжини стебел. Якщо ви хочете знати, як зберегти зрізані троянди довше, то пам'ятайте, що вони не переносять прямих променів сонця. У воду для зрізаних троянд додаються спеціальні живильні добавки для квітів.
Можна скористатися і народними засобами: додати на 1 літр води 1 столову ложку оцту і 25 грамм цукру. Рекомендують всипати у воду бактерицидні засоби, такі як аспірин, горілку, галун. Сучасні троянди, куплені в магазині, стійкі до хімії, тому можна всипати краплю відбілювача для білизни, як дезінфікуючий засіб.
Найкраща вода для зрізаних квітів - снігова (тала), дощова або дистильована. Щоб троянди довше стояли, воду у вазі потрібно змінювати 1 раз на 3 дні, якщо міняти воду щодня вони простоять ще довше. Вазу треба щоразу промивати. Троянди люблять обприскування. Тому букет слід обприскувати кілька разів на день з пульверизатора, але так щоб вода не потрапляла в центр бутонів, а тільки на пелюстки. Потрібно видаляти засохлі листя і пелюстки по мірі їх появи, вони отруюють воду і сприяють гниттю. Оновлювати зріз стебел при кожній зміні води.